Om Mig

Mattias heter jag som driver denna bloggen och jobbar som lokförare på Green Cargo i Göteborg sedan november 2015. Göteborg är en härlig stad att bo i även om jag väldigt sällan är inne i centrum så trivs jag här och valde därför att jobba i Göteborg istället för Jönköping. Jag bor i Kvillebäcken som är ett eget litet centrum på andra sidan kanalen 5 minuter med spårvagn från Nordstan.

Bild på lokföraren
Lokföraren med dreads

Tidigare jobbade jag som Technical Coordination Manager och webbdesigner hos en webbstrateg i Jönköping men sadlade i Augusti 2014 om till lokförare genom att hoppa på lokförarutbildningen i Mjölby. 60 veckor var utbildningen på då och efter att ha praktiserat hos Green Cargo i Göteborg och Jönköping och på SJ AB i Göteborg så valde jag att börja jobba i Göteborg.

Anledningarna var många men jag gillar variationen, att lösa problemen som uppstår, jobba nätter, övertid och lönen såklart. Jag har typintyg och utbildning för Rc, Rd och Rm lok, system H och även radioloksturer. När jag kör tåg så lyssnar jag oftast på olika Podcasts genom min Ipad kopplad till stereon i hytten.

Jag tycker om att läsa och att skriva. Helst läser jag saker med budskap för jag har ett behov av att lära mig nya saker hela tiden. Försöker att läsa varannan bok på engelska och lyssnar väldigt mycket på talböcker.

Jag pluggar lite franska på fritiden för att jag älskar det språket. Gillar att lära mig olika språk. Jag har läst flera olika språk i min ungdom men när man inte använder dem så glömmer man mycket av det man lärt. Jag har läst minst en grundkurs i följande språk, Spanska, Thailänska, Kinesiska (mandarin) och Franska givetvis. Jag kommer repetera vissa av de språken efter jag lärt mig franska ordentligt. Jag kommer nog alltid plugga på något språk några timmar i veckan.

Jag älskar att resa och mat är en stor passion för mig, är som besatt av smaker av alla de slag. Mat och resor går utmärkt att kombinera som tur är. Jag gillar att testa nya restauranger, särskilt asiatiska restauranger.

Jag tycker givetvis om att laga mat också. Jag gör ofta långkok, helst kryddstarka afrikanska eller indiskagrytor, men jag gillar alla grytor. Och så gillar jag att äta med händerna, för det är så mat ska avnjutas. Jag ser mig själv som en livsnjutare när det gäller allt som smakar något.

Jag är ett stort fan av cognac och rom men gillar även whisky, helst från Islay isåfall.

En sak inte många vet om mig är att jag gillar att röka ett stopp piptobak någon gång ibland. Då ska det givetvis vara någon riktigt god tobak, gärna smaksatt med något gott som vanlij, gräddkola eller aprikos. Jag samlar även på pipor.

Jag är en typisk tésurplare. Har hur mycket té som helst hemma. Jag gillar allt té. Billigt som dyrt. Jag är inte sådan som person att jag måste ha de dyraste alternativen hela tiden bara för att impa på någon. Tvärt om, jag kan avnjuta ett té från konsum lika väl som något annat, fast mina absoluta favorittéer säljs inte där och är lite dyrare. Kaffe dricker jag mest för att hålla mig pigg när jag kör bil och tåg mm.

Cigarrer röker jag gärna men bara vid speciella tillfällen. Det samma gäller med Champagne. Jag gillar Champagne, men för mig så hör det endast ihop med speciella tillfällen när man firar något och vid nyår såklart.

Andra saker jag gillar är friluftsliv, paddla kajak, segling, dykning, klättring, sova i tält och äta frukt.

Jag gillar att filosofera om saker som händer runt omkring mig.
Det kommer ni märka i denna bloggen. Anledningen till att jag skrev så mycket om vad jag gillar är för att det kommer komma upp lite då och då i denna bloggen.

Sist men inte minst. Jag är en stor djurvän.
Det är kanske det som beskriver mig bäst av allt jag skrivit om mig hittills. Alla jag känner som sticker ut som djurvänner har en speciell plats i mitt hjärta.

Ha en bra dag alla dudes and duderinas därute, så ses vi antingen vid järnvägsspåren eller i löparspåren.