Examinering

Hej nu var det dags att blogga igen. Kommer inte hinna korrläsa idag så bli inte för arga för alla stavfel och särskrivningar som kan uppstå när man har bråttom.

Jag har hunnit med några dragarturer och börjar känna mig mer och mer hemma på bangårdarna i Göteborg. Jag har även hunnit med att köra posten några gånger.

Jag har varit med i JKPGlive.se för någon vecka också på grund av att jag såg en kille blev rånad nära grönsakstorget och sprang in och hjälpte honom så han fick tillbaka sina saker och tog han sedan til sjukhuset eftersom han blivit knivskuren i samband med rånet.

Men körningarna har gått bra, man gör lite små misstag här och där fortfarande men det har inte varit något allvarligt. Det är smidigt att använda läsplattan att fixa körorderna på. Man hämtar smidigt ut en ny körorder innan man lämnar hotellrummet.

Fast även att man precis hämtat ut en körorder för 2 minuter sedan och det står att man ska köra ensamt lok så kan tornet på Sävenäs ringa upp en när man precis kommit ut på linjen för att berätta att man ska ha vagnar med sig.

Ena dragarturen åkte jag ända ner till Skandiahamnen för att hämta sista vagnarna innan hemgång för att få veta efter att ha väntat i 20 minuter att det inte blir några vagnar.

Jag skulle köra med instruktör i två veckor till innan den två veckor långa examineringen börjar men det ändrades till att jag ska börja examineras idag. Fick mitt schema förra veckan och skulle börjar 22:45 ikväll. Men nu ringde bemanningen i Hallsberg och bad mig jobba över genom att börja strax efter 21 ikväll.  Så jag hinner inte skriva så mycket mer idag.

Börjar om några timmar med ett körning till Hallsberg och därefter vidare till Kristinehamn om jag fattat det rätt och jag slutar inte förrän tidigt på onsdag morgon. Jag får kolla schemat lite noggrannare och läsa in mig på Kristinehamn nu. Fick även mitt schema tidigare idag om mina turer jag ska köra själv i februari. Ska bli kul att kolla det också. Men schemat börjar 9 februari så jag vet inte om det blir tre veckors examination eller om de räknar med att jag inte klarar examinationen på två veckor =)

Ha det gött alla knasbollar därute.

Författare: Lokförarbloggen

Lokförare, djurvän, bloggare, löpare, ölbryggare, livsnjutare

Kommentera gärna, jag älskar att få kommentarer på mina inlägg