Götes lilla gröna

Förra veckan hann vi med ganska mycket. Vi jobbade i “Götes lilla gröna” som skadehandboken kallas. Det var ganska intressant egentligen men det blev lite för mycket info på för kort tid med för få raster. Bild efter bild med olika skador och förklaringar till varför det hänt och vilken skadekod det är. Inlärningen var nog inte på topp efter ett tag. Klassen såg ut som ett gäng zombies när jag vände mig om och tittade. Då var klockan ca 14:30 och vi körde på till 16:00 i alla fall, samma sak varje dag hela veckan.

Vi har lärt oss om olika vagnstyper och deras vanligaste fel. Vi har nog lärt oss allt som är värt att veta om felaktiga lastsäkringar. Vi har varit ute på bangården i olika omgångar och fått titta på olika tankvagnar och märkningar mm. Man har lärt sig väldigt mycket och det var som sagt intressant, men mycket var bara info om saker som inte var så relevant för oss.

Vi har jobbat lite i övningshäften och haft prov i skadeanslag och farligt gods. Alla blev godkända, men stora utmaningen har inte varit proven, den stora utmaningen har varit att lyckas logga in i SAP som systemet kallas man gör avdrag mm i.  Jag lyckades förra veckan och denna veckan funkade även SÖM för mig. Men mitt schema var inte där men som tur är har jag fått det mailat.

Idag har vi börjat med Broms. Det är mitt favoritämne och man har redan lärt sig lite småknep mm.  Läraren vi har heter Thomas Jedeberg och är riktigt bra. Känns som att denna veckan kommer gå fort.

Efter skolan gick jag och Oliver till Ica Maxi och handlade lite. Vindruvor, apelsiner, mandariner, äpplen, chips, dricka och drick yoghurt ligger nu över hela mitt skrivbord på hotelrummet. Man får passa på att njuta de få dagarna man har kvar i Borlänge.

Jag, Hugo och Krister slutar på torsdag eftersom de andra startar lokutbildningen på fredag och fortsätter sen med lokutbildningen i Göteborg. Hugo flyttade till Älmhult i helgen för det är där han blivit stationerad. Han ska bo på hotell i Göteborg. Jag flyttar till Göteborg på lördag så jag bor i min nya lya.

Snart är jag sillstrypare på heltid =)

 

Författare: Lokförarbloggen

Lokförare, djurvän, bloggare, löpare, ölbryggare, livsnjutare

Kommentera gärna, jag älskar att få kommentarer på mina inlägg