Stolt lokförarelev.

I måndags fick jag tillslut reda på vart jag ska få min nästa körLIA. Det blev SJ Göteborg och det var mitt förstahands val. Det kändes bra. Jag fick schemat för det tre första veckorna och jag kommer kunna pendla till Göteborg från Jönköping alla dagar förutom en. Men jag kommer nog ta bilen någon gång i veckan.

Undrar hur det är med parkeringar där. Jag vet inte ens vart SJ håller till än men jag utgår från att det är i nära anslutning till Centralstationen. Detta ska bli kul, nu får jag testa på att köra persontåg, jag hoppas på att få köra X2.

Det är 7st hotell bokningar gjorda för mig de första tre veckorna. Men de flesta är dagtid, det var någon enstaka övernattning bara. Jag ska få schemat för det två sista veckorna lite senare.

Det ska bli kul att köra dagtid och jag hoppas jag får många körtimmar. Mina fyra veckor hos Green Cargo gav mig 168 timmar. Jag har saknar att köra godståg varje dag sen jag slutade lian. Hoppas jag får samma sköna känsla av att köra persontåg. Efter denna Liaperioden så ska jag göra mitt val om det blir person eller godståg de andra Liaperioderna.

Det känns som att jag gillar godståg mest men jag ska gå in med öppet sinne och verkligen ge persontågen en chans. Det viktiga är att man kör tåg. Även om det är stor skillnad beroende på vad man kör för tåg.

Hoppas jag får ut en uniform. SJ har ganska snygga kläder och de kommer jag bära med stolthet i så fall. På måndag börjar jag blogga varje dag igen och kommer göra så under hela Liaperioden.

Författare: Lokförarbloggen

Lokförare, djurvän, bloggare, löpare, ölbryggare, livsnjutare

6 reaktioner till “Stolt lokförarelev.”

  1. Hejsan! Vilken bra blogg du har! SJs lokaler i G ligger precis vid stationen. Du lär nog få köra x2, det är rätt trevligt 🙂 Det ska bli intressant att höra vad du tycker om persontåg sen. Själv föredrar jag godståg. Lycka till! / lokförarelev Huddinge

  2. Tack så mycket. Nu blir det inlägg varje dag under praktiken. En lokförare mailade mig och förklarade vart det låg. Mellan stationen och GP huset vid taxibilarna 🙂 När är du klar med skolan?

  3. Vi har examensveckor nu. Slutprovet är på tisdag nästa vecka, och i mars börjar jag min anställning på Green Cargo Tomteboda 🙂

Kommentera gärna, jag älskar att få kommentarer på mina inlägg