Världens bästa vänner

Jag har tänkt på en sak.

De senaste dagarna har flera vänner hör av sig med diverse nyheter om saker de länge kämpat för som de lyckats med. Det har handlat om utbildningar, lägenheter och jobb. De har beskrivit sig som så otroligt glada och lyckliga att de knappt finner ord och att den inte kan tänka på andra saker just nu. Att lyssna på dem ger en energiboost som varar i flera timmar. Hela jag blir lycklig av att höra andra lyckas efter hårt slit.

Det är en härlig känsla som jag har suttit och tänkt på, både att lyckas men även att kunna glädjas åt andra som lyckats. Jag minns ju känslan när jag klarade test efter test för att komma in på lokförarutbildningen det var en stark känsla som bara växte sig större när man klarade ytterligare test.

Sen när man tillslut kom in på utbildningen så svävade man på moln i flera veckor. När praktiken började fick man nypa sig i armen flera gånger. Allt man drömt om sedan barnsben satt man nu och gjorde på riktigt. Jag pratade inte om något annat med mina vänner under hela denna tiden. Gör det nog fortfarande inte det när jag tänker efter.

Vännerna sa att de blev glada bara genom att vara nära mig och att det lös om hela mig som ett barn när jag pratade om lokförardrömmarna och att jag klarat testerna och kommit in på skolan. Jag vet precis vad de menar nu, för just nu är det jag som ser hur det lyser om dem när de pratar om sina drömmar och vad de lyckats med. Det är en härlig känsla att se sina vänner lyckliga.

Någon har kommit in på sin drömutbildning och berättar om hur länge han drömt om det och hur glada hans barn blev när han berättade det för dem. En annan som blivit av med sin lägenhet på grund om att den som hyrde ut i andra hand levde in en annan värld hade tvingats bo hos sitt ex i flera veckor, men hade nu med kort varsel fått tag på en ny lägenhet.

Hon kunde knappt hålla sig för skratt när hon berättade om lägenheten så glad var hon och hon berättade att tårarna bara sprutade när hon fick veta att hon får flytta in senast 1 januari men antagligen tidigare.

En annan vän som haft det väldigt svårt på många sätt som jag har hjälpt under en lång period skrev till mig igår. Hon frågade om jag hade tid att prata. Klockan var mycket och jag var trött men jag satt på tåget på väg hem från praktiken, så visst hade jag tid. Denna personen har varit utsatt för hedersrelaterat våld, både fysiskt och psykiskt och jag befarade att något dåligt hänt som så många gånger tidigare.

Jag har ägnat många timmar till att stötta och ge råd, det är en ung och stark tjej som är väldigt vuxen i sättet för sin ålder men alla har sin gräns och jag har länge varit rädd för att hennes snart är nådd. Jag räknade med att det skulle bli ännu en sömnlös natt när man fick oroa sig för henne.

Hon hade kommit in på sin drömutbildning och börjat den men inte klarat av att fortsätta på grund av att det var personer i hennes närhet som verkligen ville henne illa. Hon jobbade extra under studierna och fortsätta att jobba när hon hoppade av skolan. Hon hade bara timanställning på några få timmar och hon hade väl tillslut 3 olika jobb samtidigt för att försöka få ihop pengar så hon kunde klara sig i situationen hon befann sig i.

Hon hade igår varit på en anställningsintervju som gick ganska bra trodde hon men problemet var att hon blev sen till sitt senaste jobb som hon tyckte så mycket om. Hon blev inkallad till chefen direkt och fick lite bannor och chefen berättade att flera andra sett att hon inte hade kvar samma energi som förr. De var supernöjda med hennes jobb och allt sånt med det var inte samma person som på anställningsintervjun och nu ville chefen ha en förklaring.  Det fick hon genom att min vän la alla korten på bordet.

Problemen hemma, avhoppade studier, och kampen om att försöka få ihop pengar så att hon kunde leva ett normalt liv trots alla hot. Den kvinnliga chefen lyssnade noga, hon sa att det var ok men att hon inte fick komma försent igen. Min vän fick gå ut och jobba efter att ha lugnat sig lite. Efter ett tag blev hon inkallad till chefen igen. Då hade hon pratat med en annan chef och berättade att de var nöjda med henne och erbjöd henne en fast heltidstjänst med månadslön. Det hade hon aldrig haft förut och lyckokänslan hon fick kan ni kanske förstå.

Men jag fick samma lyckokänsla eftersom jag under flera år följt henne och hennes plågoandar, jag vet att hon nu inom kort kommer vara helt självständig och dessutom kunna börja spara pengar och ta tag i sina drömmar igen.

Vissa personer viger sitt liv åt att suga ut energin ur andra. Det är dolda budskap i meddelanden mm. Dessa ignorerar jag, de vill ha en reaktion och det är därför de beter sig som de gör men när man vet om det så blir det motsatt effekt. De kommer istället för att få en reaktion av mig tycka att jag verkar likgiltig och då blir de tjurig och går. Då är man av med dem och istället för att suga ur din energi så blev de bara ännu tjurigare och bittrare men de får leka den leken med någon annan.

Jag sorterar bort sådana regelbundet. De verkar dras till mig. De utger sig för att vara glada, starka människor men det visar sig snart att de är det motsatta. Jag träffar så mycket glada, starka människor hela tiden när jag hjälper andra som har det svårt, så jag känner igen de som är det och de som inte är det direkt. Men det är inte bara energivampyrer som dras till mig som tur är. Det är väldigt många som är obotligt positiva som dras till mig också som tur är. De är väldigt lätta att känna igen om man är det själv. Lika barn leka bäst.

Jag är så tacksam för mina vänner. Jag har fått väldigt många vänner genom att hjälpa andra. Jag ska skriva ett inlägg nästa vecka om hur jag ser på saken att vara någons vän eller ej. Jag har så otroligt många vänner som verkligen boostar mig i allt jag gör. Det är kul och det är så vänner gör. När de har de svårt så gnäller de knappt fast man vet att de har det betydligt jobbigare än de flesta. Men när saker går bra så boostar de på för fullt, allt och alla som kommer i deras väg dras in i deras härliga energi.

glada människor
Det lyser om glada människor

Det är grått ute och snöblandat regn. Många surpuppor sitter nu och tjurar för att det inte är 25 grader varmt och solsken, hela deras liv blir en pest och pina för små normala vardagssaker en månad som december. De sprider sin neg till alla runt omkring men de påverkar inte mig. Jag är glad, jag sitter och ler trots vädret för jag vet att mina vänner är glada och lyckliga. Det gör mig lycklig.

Jag har världens bästa vänner.

 

Författare: Lokförarbloggen

Lokförare, djurvän, bloggare, löpare, ölbryggare, livsnjutare

Kommentera gärna, jag älskar att få kommentarer på mina inlägg