Inte min dag

Fredagen var inte den bästa jag varit med om, sitter just nu med värsta näsblodet. Brukar få det när jag ligger efter med sömnen. I torsdags var ju som bekant i Karlstad. Det var en trevlig körning. Bästa hittills måste jag säga, började få till bromsarna ordentligt och det var väldigt kul att köra då. Sov ganska mycket i Karlstad och hade varit sugen på carbonara hela resan upp och bestämde mig för att lite upp en italiensk restaurang efter att jag sovit några timmar.

Jag la mig på mitt rum på Scandic och somnade som en stock. Vaknade några timmar senare och kände mig yr och jetlaggad som vanligt. Och nu var ju sugen på kebabtallrik. Jag tog mig en sväng nere på stan och spanade in hur centrum såg ut. Det verkar vara en trevlig liten stad att shoppa i. Hittade ett ställe som heter Karlstadsgrillen och beställde min kebabtallrik. Den var stor nog för att mätta en mindre by och jag kände hur paltkoman kom smygandes redan när de bar fram den till bordet.

Gick i dvala tillbaks till hotellrummet och somnade om. 22:45 mötte jag upp Mikael i hotellobbyn som planerat och vi begav oss ner till Järnvägsstationen. Jag skulle dra ett riktigt tungt tåg på 2900 ton med två multade Rd-lok. Det såg jag fram emot. Varje vagn skulle väga 1000kg. Vi skulle inte avgå förrän 00:05 men vi hoppades på att det skulle vara klart tidigare. Vi såg att loket bara hade 6 vagnar kopplade så vi antog att det skulle komma fler vagnar. Vi pratade med växlings killen och han sa att det blivit något strul så vi skulle bara dra de sex vagnarna hem, 600 ton och 123 meter långt.

Mikael sa YES och blev jätte glad, jag sa NEJ!!!!!! Jag ville så gärna dra ett supertungt tåg ner till Skandiahamnen i Göteborg. Men vi fick åka tidigare i alla fall. Vi skulle bara vänta på ett fax först och det kom efter 10 minuter ungefär. Växlingskillen fick skjuts av oss ner till Kil. Men vi skulle få stopp i signalen efter några minuter i ca 20 minuter. Det var ok, vi pratade på med växlingskillen och fick många sköna skratt.  Man lär sig en hel del om järnvägsbranschen när man pratar med lokförare och annat löst folk man stöter på. Jag har ju lätt för att prata med folk så detta yrket passar mig perfekt. Det är en hel del väntetider på saker och ting och då tar man tillfället i akt och växlar några ord med de man jobbar med för tillfället.

Resan mot Skandiahamnen gick väldigt bra och vi hade inte några inplanerade stopp alls i tågordern. Men fick stanna på ett ställe ändå och släppa förbi ett mötande tåg på enkelspåret. Det var en hastighetsnersättning till 80 första 90 minuterna och när man sen gasade upp tåget i 100 så kändes det som att man flög fram. Det kom lite regn ibland med det slirade knappt något.

I Säffle så har de ett Mc Donalds bredvid spåret och Mikael så att man någon gång borde ringa och beställa mat och be dem stå vid spåret när man kommer förbi. Typ man kör i drive in fast med att tåg på 3000 ton, det hade varit coolt.Man ska inte säga sånt till mig för nu måste jag göra det någon gång. Så funkar jag =)

Jag körde på för kung och fosterland ner till Skandiahamnen och när vi fått vagnarna avhängda där och började rulla hemåt så var vi ca 70 minuter tidiga. En perfekt avslutning på en perfekt dag. Men det var som sant inte min dag. Ibland går inte allt som planerat. Vi han bara nämna att “fan vad gött att komma hem en timma tidigt” när TKL ringde oss och sa att ni hade stopp i signalen i Kville på grund av banarbete utanför lokstallet. Vi skulle få vänta i en timma. Alltså tills våran planerade ankomsttid. Vi var alltså ett stenkast från Sävenäs och var tvungna att vänta på att banarbetet skulle bli klart.

Men detta var bara början på allt elände.

På torsdagen när jag var i Karlstad så flyttade min vän som ska bo i lägenheten jag har nu in alla sina möbler. Problemet var att ägaren som verkar vara värsta strulnissen inte hade några extra nycklar så jag skulle lägga nyckeln på ett speciellt ställe så skulle ägaren ta den och gå till min vän och så skulle de flytta in sakerna. Ägaren till lägenheten skulle lägga tillbaka nyckeln på samma ställe så att jag kunde komma in klockan 05:00 när det var planerat att jag skulle vara hemma.

Jag hade fått uppfattningen att han var strulig men jag hade ju inget val, min vän var ju tvungen att flytta in just då jag var borta. Jag ringde honom på kvällen men hans mobil var avstängd. Och jag skickade sms mm. Tror någon nyckeln var på det stället när jag kom hem? Nej, just det. Jag kom alltså hem från ett 24h pass och var trött och hungrig och var nu utelåst i Göteborg. Försökte ringa de jag kände i närheten ingen svarade. Det började regna och tillslut tog batteriet slut på mobilen. Great! Verkligen great.

Hade en extra laddare i min väska kom jag på och gick ner till Seven eleven och laddade på batteriet lite. Fick till slut tag i min vän när hon vaknat och efter många om och men så fick vi tag på numret till hans fru som han separerat med. Där var han men han orkade inte komma in med nyckeln till mig. Han var så trött från flytten stackarn, för han hade ju åkt fram och tillbaka till Jönköping och så hade han röjt i lägenheten innan jag kom dit och flyttade in. Ja, han måste ju ha varit helt slutkörd.

Det slutade med att jag fick ta bussen fram och tillbaka till Backa och hämta nyckeln. Klockan var 9:30 när jag kom hem igen. Skulle sova för nästa pass började 17:08. Sov så länge det gick, dushade och åkte till jobbet utan frukost. Tänkte köpa något där men det gick inte använda mitt kort i deras matautomat, Det var tydligen tvungen att reggas med maskinen först. Träffade en lokförare där som jag pratade med en timma och det var kul som fan. Vi pratade resminnen.

Jag trodde att lokförare skulle vara introverta med de är supersociala och trevliga, i alla fall de jag pratat med. Han frågade vart Mikael var och jag sa att han var en timma sen. Han sa att nej det stämmer inte Mikael skulle aldrig vara sen. Han gick direkt in på kontoret och kollade schemat. Det visade sig att någon skickat fel tider till mig för just denna dagen för Mikael hade aldrig haft de tiderna. Den riktiga tiden var 21:43. Det var bara att sätta sig på cykeln och åka hem igen.

Jag tog mig tiden att titta ut bästa vägen och hittade till slut närmaste vägen till Jobbet. Det var ju bara att följa skyltarna. Nästan raka spåret och helt platt. Jag hade alltså cyklat upp för backen till Redbergplatsen varje dag helt i onödan. Det var en positiv sak att jag skulle slippa det hädanefter.

När jag kom hem var jag hungrig som en varg. Gick ner på Haga och köpte stektris med räkor, kyckling och biff på ett thaihak. Super gott, vilade att tag och insåg att det var roligare att sitta och prata med lokföraren än att vara i lägenheten ensam så det gjorde inte mig något att jag åkt dit i onödan. Jag bestämde mig för att blogga och när inlägget nästan var klart så startade webbläsaren om helt plötsligt och allt försvann.

Det är inte kul kan jag säga. Men jag orkade inte bli arg. Jag skulle ju kära tåg igen ikväll och man blir glad av att köra tåg.

När jag träffade Mikael så fick jag en smsbiljett på en passresa i morgonkväll till Hallsberg. Det innebär att jag inte är ledig i morgon utan ska köra natt igen. Det gör inte så mycket för det är kul att köra som sagt men jag hade sett fram att få komma hem efter allt strul. Som tur är strular det inte när jag kör. Jag är nyss hemkommer från Uddevalla och hur den körningen gick får ni veta i morgon.

Nu måste jag sova. Orkar inte ens korrläsa inlägget för jag är för trött så hoppas ni inte blir galna på eventuella stavfel och särskrivningar. God natt på er alla knasbollar därute. Nu förtjänar jag lite sömn =)

 

Författare: Lokförarbloggen

Lokförare, djurvän, bloggare, löpare, ölbryggare, livsnjutare

2 reaktioner till “Inte min dag”

  1. Gahhhh! Vad frustrerande att bli hängd i Kville när slutdestinationen är Sävenäs! 😛

    Var som en kille i Malmö, han skulle till Arlöv. Fick stå två timmar vid utfartssignalen på MGB och rulla tummarna. Anledning var Trv “rättidighetstest”, såååå fånigt.

Kommentera gärna, jag älskar att få kommentarer på mina inlägg